Miss Universum 1984

Miss Universum
– Sensation då, kult idag

1984 var året då Yvonne övertalades att ställa upp i Fröken Sverige, en tävling som hon vann. Det innebar att hon även fick representera Sverige i världens främsta skönhetstävling – Miss Universum. Sensationen var ett faktum då hennes namn ropades ut och Yvonne korades till världens vackraste kvinna. Inte helt oväntat förändrades livet över en natt för den unga flickan från Eskilstuna.

Titeln som förändrade livet

Året 1983 blev ett ödets år för Yvonne Ryding. Det var då hon blev vald till Sveriges Lucia, en tävling som arrangerades av tidningen Året Runt. Den ursprungliga planen att plugga till barnmorska eller narkossköterska fick vänta då hon blev uppvaktad av landets modellagenturer och istället fick möjlighet att prova på yrket som fotomodell.

Miss Universum

Att ödet ville något annat än Yvonne hade tänkt sig blev ännu tydligare året efter Lucia-vinsten. 1984 övertalades Yvonne att ställa upp i Fröken Sverige, en skönhetstävling som hon också vann Det innebar att hon fick representera Sverige i världens största skönhetstävling Miss Universum. Yvonne packade väskan och åkte över till Miami med avsikten att åtminstone göra ett gott intryck bland världens skönheter och som representant för sitt land. Att vinna var då en fjärran tanke men efter många moment, utfrågningar och nervösa sekunder ropades hennes namn ut inför en entusiastisk publik och den samlade världspressen. Yvonne förärades titeln som skulle förändra hennes liv.

Yvonne hamnade i en värld som andra bara såg på film, och hon fick vara med på en resa som gick över stora delar av världen. Främmande kulturer, religioner och människor blev en del av vardagen.

När året som Miss Universum var över var det ett självklart val för Yvonne att stanna i New York och fortsätta den bana som påbörjats. Erfarenheten av att vara Miss Universum hade gett både styrka och mod, så Yvonne fortsatte att arbeta i New York som “spokesperson” för olika produkter och som modell för tidningar och TV.

Tillbaka till Sverige

Efter fyra år ute i vida världen blev dock hemlängtan för stor. Yvonne flyttade hem till Sverige igen 1988, samma år som hon gifte sig och bosatte sig i Norrtälje. Året därpå kom första barnet: Sandra. Andra barnet: Natalie föddes 1994 och familjelyckan var fullkomlig.

En ny dröm föddes

Det var då drömmen tog fart: – Åren på turné lärde jag mig “the hard way” att jag måste ta hand om min kropp och min hud. Med två barn i famnen började jag försiktigt drömma om att skapa en egen hudvårdsserie baserad på mina egna erfarenheter och med i huvudsak svenska och naturliga ingredienser som grund. Drömmen blev en verklighet och de första produkterna såg dagens ljus 1997.